Sateenkaariyhdistys Malkus ry 

Sateenkaariyhdistys Malkus ry 


|
|
|

Malkus-leiri 13.-15.9.2019

Sateenkaariväen kristillinen ja elämänkatsomuksellinen leiri Janakkalan Rantalahdessa

 

 

Vuoden 2019 Malkus-leiristä julkaistaan lisätietoja viimeistään kesäkuussa.

 

 

----------------------------------------------------------------

Vuoden 2018 leiri

-Pyhän liikuttava voima-

Malkus-leirillä on ensi syyskuussa teemana pyhä tanssi. Parina edellisenä vuonna olemme perehtyneet hiljaisuuteen ja mystiikkaan. Leiriläisten palautteen pohjalta valitsimme tulevan leirin teemaksi pyhän tanssin.  Sen kiehtovaan maailmaan meidät johdattaa teologi Heidi Peltola-Elo.

Näin Heidi itse kertoo:

”Tervetuloa tutustumismatkalle pyhän tanssin maailmaan. Pyhän tanssin juuret ovat vahvasti alkukristillisessä maaperässä. Siitä kertovat mm. katakombeista löydetyt tanssien koreografiakuvaukset. Mistään uudesta asiasta ei siis ole kyse. Pyhän tanssin uusi tuleminen Keski-Eurooppaan ja sen jälkeen myös tänne pohjolaan alkoi 1960-1970-luvuilla luterilaisen papin pojan ja tanssitaiteilijan Bernhard Wosienin tanssitutkimusten ja uudelleen kehittelyjen pohjalta. Pyhässä tanssissa keskeistä on kehon, mielen sekä hengellisyyden vahva yhteys. Ulkoisesti näkyvinä asioina esille tulevat yksinkertaisuus, rituaalinomainen toistettavuus sekä piiri- tai jonomuodostelmat. Hyvänä periaatteena mukaan tulemiselle on ”jos osaat kävellä, osaat myös tanssia”. Leirillä harjoittelemme yksinkertaisia tansseja ja samalla saamme kokemuksen hengellisyyden ja kehollisuuden yhteydestä. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan sellaisena kuin olet!

Olen tehnyt vuodesta 1999 lähtien erilaisia papin töitä niin seurakunnassa, siirtolaistyössä Sveitsissä kuin yhteiskunnallisessa työssä työpaikkapappina ja hengellisen ohjauksen pappina. Tällä hetkellä toimin Tampereen Messukylän seurakunnan seurakuntapastorina. Kehollisuus on aina ollut minulle tärkeä kokonaisilmaisun tapa. Olen käyttänyt työssäni paljon myös draamakasvattajan koulutustani ja pitkää improvisaatioteatteritaustaani. Sveitsissä asuessani opiskelin myös ryhmätanssin ja pyhän tanssin ohjaajaksi sekä stressin käsittely- ja rentoutusohjaajaksi. Kehossa koemme kaikki tunteemme ja ajatuksemme. Uskon vahvasti "kaikki vaikuttaa kaikkeen"-ajatteluun. Ihminen on kokonaisuus, joka on kaikkine puolineen otettava todesta.”

Malkus-leirillä saamme tuttuun tapaan jälleen iloita uusien, ja jo tutuksi tulleiden ystävien seurasta, laulaa, saunoa ja nauttia Rantalahden emäntien valmistamista herkuista. Oman valinnan mukaan leirillä on mahdollisuus osallistua yhteiseen ohjelmaan, tai rentoutua omaan tahtiin kauniissa ympäristössä. Leirimaksu kattaa puolihoidon, eli majoituksen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut.

Leirikeskus sijaitsee Janakkalassa ja lisätietoa saat sivulta www.rantalahti.com

Tänä vuonna leirimaksu on 110 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Heseta jne.), on maksu 95 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 75 eurolla. Pienimpään 75 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.

Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2018 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Samasta osoitteesta saa lisätietoa leiristä. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa maksutiedot ja muu tarkempi informaatio. Alustavan leiriohjelman löydät tästä linkistä.

Lämpimästi tervetuloa Malkus-leirille!

 

----------------------------------------------------------------

Vuoden 2017 leiri

Tänä vuonna saamme vielä palata hiljaisuuden ja meditaation pariin. Mitä on kristillinen mystiikka? Mitä on meditaatio? Saamme teologi Henri Järvisen johdattelemana lähteä yhdessä mystiikan poluille. Henrillä on pitkä kokemus hengellisen ohjauksen mm. meditaation kouluttamisesta sekä uskontojen välisestä yhteistyöstä, ekumeniasta, ja hän on myös mindfulness-ohjaaja.

Kristillinen mystiikka on erilaisissa yhteisöissä tai itsenäisesti harjoitettua uskonnollista toimintaa, jossa henkilö pyrkii yhteyteen Jumalan kanssa. Kristillisessä mystiikassa on lukuisia yhteneviä piirteitä muiden uskontojen mystiikkojen kanssa ja tämän vuoksi sitä on pidetty merkittävänä ekumenian ja uskontodialogin välineenä. Mystinen tieto on kristillisessä perinteessä Pyhän Hengen lahjaa, ja sitä saadaan rakkauden kautta. Mystikot puhuvat ”Jumalassa rukoilemisesta” tai ”Jumalaan uppoamisesta”.

Tuttuun tapaan saamme leirillä iloita ystävien yhteydestä, laulaa, saunoa ja nauttia Rantalahden emäntien herkuista. Oman valinnan mukaan leirillä on mahdollisuus osallistua yhteiseen ohjelmaan, tai rentoutua omaan tahtiin kauniissa ympäristössä. Leirimaksu kattaa puolihoidon, eli majoituksen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut. Leirikeskus sijaitsee Janakkalassa ja lisätietoa saat sivulta www.rantalahti.com

Tänä vuonna leirimaksu on hiukan edullisempi kuin viimeksi, johtuen siitä, että leirille on saatu enemmän taloudellista tukea. Leirimaksu on 110 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Heseta jne.), on maksu 95 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 75 eurolla. Pienimpään 75 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.

Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry. Leirin järjestämiseen saadaan STEA:n avustusta Seta ry:n kautta.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14.8.2017 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Samasta osoitteesta saa lisätietoa leiristä.

Alustavan leiriohjelman näet tämän linkin kautta http://www.malkus.fi/liitteet/leiriohjelma-2017.pdf

Lämpimästi tervetuloa Malkus-leirille!

 

  •  

     

  • image

  • 1