Syksy tuo mukanaan taas monenlaista toimintaa

Yhdistyksen tiedote 4/2017

Sateenkaariyhdistys Malkuksen syyskokous pidetään 18.11.2017 Tampereella. Kokouksen tarkemmat aika- ja paikkatiedot ilmoitetaan myöhemmin. Kokouksessa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä toiminnantarkastajat vuodelle 2018. Lisäksi kokouksessa hyväksytään vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Samana iltana klo 18.00 on sateenkaarimessu Finlaysonin kirkossa (Puuvillatehtaankatu 2). Yhdistyksen jäsenille tullaan lähettämään sähköpostitse erillinen kokouskutsu.

Sateenkaariyhdistys Malkuksen hallitus on valmistellut yhdistykselle strategiaa vuosille 2018 – 2022. Nyt mukaan kaivataan myös yhdistyksen jäsenten näkemyksiä ja tätä ajatellen järjestetään lauantaina 14.10.2017 klo 15.30 alkaen Helsingissä strategiakokous, jossa esitellään tähänastisen työn tuloksia ja hahmotellaan suuntaviivoja tulevaan. Paikkana on Krunan Mesta (Meritullinkatu 6). Huom! Strategiakokouksen päivämäärä ja aika ovat muuttuneet aiemmassa tiedotteessa ilmoitetusta.

Yhdistykselle on avattu Instagram-tili @malkusry , jossa julkaistaan tapahtumakuvia ja muita sateenkaarevaan hengellisyyteen liittyviä kuvia.

Syyskuussa 2017 on julkaistu verkkokysely , jolla kartoitetaan sateenkaari-ihmisten kokemuksia rippikoulusta. Vastausaikaa kyselyyn on 01.10.2017 asti. Kysely on jatkoa keväällä tehdylle kyselylle, joka liittyi sateenkaari-ihmisten kokemuksiin hengellisten yhteisöjen toiminnasta.

Kesän runsaan pride-tapahtumatarjonnan jälkeen syksyllä on ryhmätoiminnan, säännöllisen sateenkaarimessutoiminnan ja muun säännöllisen hengelliselle sateenkaariyhteisölle suunnatun toiminnan aktivoitumisen vuoro. Toki myös syksyllä järjestetään lisäksi kertaluontoisia keskustelu- ym. tilaisuuksia. Malkus-kalenterissa on listattu ne tapahtumat, joiden tarkka aika ja paikka ovat tiedossa ja usein tapahtumasta on linkki tapahtuman järjestäjän verkkosivuille, josta saa lisätietoja. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Syksyn perinteinen Malkus-leiri pidettiin 08. - 10.09.2017 edellisten vuosien tapaan  Rantalahden leirikeskuksessa  Janakkalassa. Leirin teemana oli "Mitä on kristillinen mystiikka? Mitä on meditaatio?" ja leirille osallistui 30 henkeä. Leirikuvat tulevat jakoon leiriläisille myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraava leiri pidetään samassa paikassa syksyllä 2018.

Avioliittolain muutos -asian käsittely Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa on edennyt siten että papit ovat alkusyksyyn mennessä toimittaneet n. 50 samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä tai siunaamista. Muutamasta vihkimisestä on kanneltu tuomiokapituleihin, jotka tekevät näihin kanteluihin liittyviä päätöksiä syksyn 2017 aikana.