Kevätkuulumisia

Yhdistyksen tiedote 2/2018

Yhdistyksen kevätkokous pidetään Tampereella 21.04.2018 klo 14.00 Kumppanuustalo Arttelissa (Salhojankatu 42, 3 krs. kokoustila Tohveli). Kokouksessa käsitellään mm. yhdistyksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2017. Ennen kevätkokousta samassa paikassa pidetään avoin hallituksen kokous klo 12.00. Saman päivän iltana Tampereella on sateenkaarimessu  klo 18.00 Finlaysonin kirkossa (Puuvillatehtaankatu 2).

Huhtikuussa 2018 käynnistyy kolmivuotinen Taakasta voimavaraksi –hanke , jonka tavoitteena on lisätä hengellisten ja hengellisissä yhteisöissä elävien sateenkaari-ihmisten hyvinvointia. Hanketta varten yhdistys saa valtionapua Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoituksen muodossa. Hankkeeseen liittyen yhdistykselle avataan toimisto Tampereelle. Aluksi toimisto sijaitsee väliaikaisesti Kumppanuustalo Arttelin tiloissa (Salhojankatu 42), josta on kesän aikana tarkoitus siirtyä pysyvämpään toimitilaan. Hanketta toteuttamaan palkataan kaksi työntekijää, jotka on nyt valittu. He ovat Peik Ingman ja Lumi Sammallahti. Peik on uskontotieteilijä ja toiminut tutkijana Åbo Akademilla. Hän on tutkinut erityisesti konservatiivisissa, kristillisissä perheissä olevien homojen ja biseksuaalien haavoittuvaisuutta vuorovaikutuksessa perheenjäseniinsä. Lumi on koulutukseltaan FM (uskontotiede) sekä artesaani ja suorittaa parhaillaan sosiaalityön opintoja. Viimeiset vuodet hän on työskennellyt vastaanottokeskuksessa ohjaajana.

Malkus-kalenterissa on lueteltu tulevia hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumia. Alla on muutamia esimerkkejä huhtikuun 2018 tapahtumista:

Muita tiedotuksia:

Espoon seurakuntien verkkosivuille on avattu Sateenkaaritoiminta-sivu .

European Forum of LGBT Christian Groups -tapaaminen pidetään toukokuussa 2018 Italiassa. Ilmoittautua voi European Forumin verkkosivuilla . Kuten aiemminkin, tapahtumaan voivat osallistua ryhmien edustajien lisäksi myös yksityishenkilöt.

Syksyn Malkus-leiri pidetään 14. - 16.09.2018 edellisten vuosien tapaan Rantalahden leirikeskuksessa Janakkalassa. Lisätietoja leiristä julkaistaan kesäkuussa 2018.