Syksyn verkkokyselyt ja seurakuntavaalit

Yhdistyksen tiedote 5/2018

Sateenkaariyhdistys Malkuksen syyskokous pidetään lauantaina 1.12.2018 klo 13.00 Tampereella yhdistyksen toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E (Maa- ja metsätalo). Kokouksessa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä toiminnantarkastajat vuodelle 2019. Lisäksi kokouksessa hyväksytään vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen jäsenille tullaan lähettämään sähköpostitse erillinen kokouskutsu.

Taakasta voimavaraksi –hanke on edennyt mm. siten että hankekoordinaattorit Lumi ja Peik ovat vierailleet ahkerasti eri pride-tapahtumissa ja verkostoituneet eri tahoille. Vireillä on myös erilaisia ryhmiä tukevaa toimintaa, koulutusta ja sovittelua. Hankkeen kuulumisia voi seurata erityisesti blogista , mutta myös Facebook-sivun ja Instagram-tilin kautta.

Kesällä 2018 julkaistulla verkkokyselyllä Taakasta voimavaraksi –hankkeessa kartoitettiin ihmisten kokemuksia ns. "eheytystoiminnasta". Kyselyn tulokset on julkaistu hankkeen blogissa kolmessa osassa. Aiemmin yhdistys on tehnyt verkkokyselyitä myös sateenkaari-ihmisten kokemuksista hengellisten yhteisöjen toiminnasta ja rippikoulusta.

Lokakuussa on julkaistu uusi verkkokysely uskonnollisten yhteisöjen nuorisotoiminnasta .. Vastausaikaa kyselyyn on vuoden 2018 loppuun. Kyselyn tuloksista julkaistaan yhteenveto alkuvuodesta 2019.

Yhdistys on julkaissut Suomen evankelisluterilaisen kirkon vuoden 2018 seurakuntavaaleihin liittyvän syrjimatonkirkko.fi –verkkosivuston, jossa tarjotaan eri listoille kuuluville ehdokkaille mahdollisuus allekirjoittaa sitoumus, jossa he lupaavat edistää yhdenvertaisuutta laaja-alaisesti.

Yhdistyksen edustajaksi Yhteys-liikkeen johtokunnassa on valittu Milla Seire.

Syksyn perinteinen Malkus -leiri pidettiin 14.-16.9.2018 edellisten vuosien tapaan Janakkalassa Rantalahden leirikeskuksessa. Leirin teemana oli "Pyhä tanssi" ja leirille osallistui 30 henkeä. Leirikuvat tulevat jakoon leiriläisille myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraava leiri pidetään samassa paikassa 13.-15.9.2019.

Vuoden 2018 pride-tapahtumakausi on nyt ohi ja myöhäissyksyä ja talvea kohti mentäessä hengelliselle sateenkaariväelle suunnattu toiminta painottuu säännöllisiin ryhmäkokoontumisiin ja jumalanpalveluksiin. Uutena ryhmätoimintamuotona järjestetään tänä syksynä Kirkkonummella Sateenkaarevia nuorteniltoja Veikkolan seurakuntakodilla (Kisapolku 1) klo 18.00-20.00 seuraavina päivinä: 2.10., 30.10, 20.11. ja 18.12.

Erilaisia hengelliselle sateenkaariväelle suunnattuja tilaisuuksia on lueteltu Malkus-kalenterissa. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.