Syyskokous teki henkilövalintoja ja linjasi tulevan vuoden toimintaa

Yhdistyksen tiedote 6/2018

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 1.12.2018 Tampereella yhdistyksen toimistolla. Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksun suuruudesta, hyväksyttiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma sekä valittiin vuodelle 2019 hallituksen jäsenet, tilintarkastajat ja toiminnantarkastajat.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Johan Brandt. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin toimikauttaan jatkavien Rikun, Leenan ja Mikon lisäksi Jouni, Joona ja Milla. Varajäseniksi valittiin Laura, Pia ja Kia. Uuden hallituksen ryhmäkuva on nähtävillä yhdistyksen Facebook-sivulla.

Vuoden 2019 jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan eli perusjäsenmaksu on 15 euroa. Työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden jäsenmaksu on 10 euroa. Myös kannatusjäsenmaksut (henkilöt 50 euroa, yhteisöt 100 euroa) pidettiin ennallaan.

Syyskokouksen hyväksymän vuoden 2019 toimintasuunnitelman mukaan toiminnassa keskitytään yhdistyksen kolmivuotisen Taakasta voimavaraksi –hankkeen toiminnan kehittämiseen sekä jo vuoden 2017 syyskokouksessa hyväksytyn yhdistyksen strategian (2018-2022) toimeenpanoon.

Taakasta voimavaraksi –hanke on saamassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) joulukuussa julkaiseman avustusehdotuksen mukaan odotetusti jatkorahoituksen vuodelle 2019. Huhtikuussa 2018 käynnistynyt hanke on päässyt hyvään vauhtiin ja sen työntekijät ovat osallistuneet lukuisien erityyppisten tilaisuuksien järjestämiseen eri puolilla maata, pitäneet koulutuksia sekä mm. käyneet osallistujina tutustumassa hengellisiin tilaisuuksiin. Hankkeessa kehitetään myös verkostokeskeistä toimintamallia uskonnollistaustaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Eri alojen asiantuntijoista koostuva hankkeen ohjausryhmä kokoontui ensimmäisen kerran marraskuussa 2018. Hankkeen kuulumisia voi parhaiten seurata sen blogista.

Syksyllä julkaistuun  verkkokyselyyn uskonnollisten yhteisöjen nuorisotoiminnasta  on vastausaikaa vielä vuoden 2018 loppuun asti. Kyselyn tuloksista julkaistaan yhteenveto alkuvuodesta 2019.

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria , jossa pyritään tiedottamaan kattavasti hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Esim. vuodenvaihteessa tulevista tapahtumista on kuitenkin niukasti tietoja saatavilla, joten kalenterin päivittymistä kannattaa seurata säännöllisesti. Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..