maanantai, 05 heinäkuu 2021 13:57

Malkus-leiri järjestetään Kangasalla 10-12.9.2021

Vuoden 2021 Malkus-leiri järjestetään poikkeuksellisesti Kangasalla Ilkon leirikeskuksessa. Ajankohta on 10-12.9.
 
Tämän vuoden teemana on voimauttava valokuvaus, jota meille tulee vetämään Merja Repo. Hän on suorittanut Aalto-yliopistossa kaksivuotisen voimauttavan valokuvan menetelmäohjaajan koulutuksen. Merja kertoo työpajasta näin:
 
“Voimauttava valokuvaharjoitus on kutsu kohtaamaan, tulemaan nähdyksi ja näkemään. Käytettävissä olevan ajan puitteissa tutkailemme mitä kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen kutsuvat esiin itsessä ja katseen kohteena olevassa toisessa.
 
Viikonlopun voimauttavan valokuvan harjoituksissa ja siihen virittävässä ennakkotehtävässä etsitään ja oivalletaan vahvuuksia ja kauneutta. Ihmisen ääriviivat kertovat ihmisestä jotain, mutta hän, toinen, rakentuu paljon enemmästä. Millaisia näkökulmia tämä avaa omaan työhön ja ihmisten kohtaamiseen? Miltä tuntuu tulla nähdyksi siten, kuin itse haluaa?
 
Virittävä ennakkotehtävä
  • Etsi käsiisi sinusta otettuja valokuvia. Mitä ne kertovat sinusta? Valitse kuvista 10 kuvaa ja jos voit, ota niistä kopiot. Tuo kuvasi mukanasi leirille.
 
Viikonlopun voimauttava valokuva-harjoituksessa tarvitset
  • Digikamera tai kännykkäkamera - kuvat jaetaan toisille katseltavaksi sähköisesti. Voit halutessasi myös printata kuvat.
  • Kuvaharjoitusta varten voit miettiä myös pukeutumistasi, värejä, huiveja yms., joilla voisit tehdä itseäsi näkyväksi.
  • Mutta tärkeintä kaikesta: valokuvaharjoitukseen ei sisälly minkäänlaista pakkoa. Harjoituksessa edetään jokaisen omien rajojen mukaan.”
 
Työpajan lisäksi iloitsemme tuttuun tapaan uusien ja vanhojen ystävien seurasta, laulamme, saunomme ja nautimme Ilkon emäntien valmistamista herkullisista ruoista. Kauniissa ympäristössä voi myös käyskennellä itsekseen luonnosta nauttien.
 
Noudatamme mahdollisia voimassa olevia koronarajoituksia leirin aikana.
 
Leirimaksu kattaa majoituksen, ohjelman, lauantaisaunan ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut.
 
Leirikeskuksesta saat lisätietoa sivulta www.ilkko.fi.
 
Tänä vuonna leirimaksu on 120 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Helsinki Pride -yhteisö jne.), on maksu 110 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 90 eurolla.
 
Pienimpään 90 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.
 
Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry.
 
HUOM! Tule leirille ainoastaan, mikäli olet täysin terve, siis vapaa flunssan tms. oireista.
 
Ilmoittaudu leirille 22.8. mennessä!
 
Lisätietoa leiristä voi kysyä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .
 
Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa maksutiedot ja muu tarkempi informaatio.