lauantai, 22 kesäkuu 2019 17:00

Pikadeitti sinkuille, Helsinki Pride 2019

Aika:  perjantai  28.06.2019 klo 20.30 - 22.30
Paikka:  Kallion seurakuntakoti  (Siltasaarenkatu 28)
Järjestäjä: Sateenkaariyhdistys Malkus

Esittelyteksti pride-ohjelmassa:  Löytäisitkö täältä kumppanin? Ohjatussa pikadeitissä tapaat ihmisiä livenä ja päihteettömästi. Osallistujat keskustelevat pareittain lyhyesti ja ilmoittavat kiinnostuksestaan järjestäjille. Deitit sekä miehille, naisille että kaikille sukupuolille.

Kenelle pikadeitti on tarkoitettu?

 • Olet vähintään 16-vuotias (lain mukainen suojaikäraja, yläikärajaa ei ole).
 • Olet sinkku eli et seurustele etkä ole rekisteröidyssä parisuhteessa tai avioliitossa. Elämäntilanteiden moninaisuuden vuoksi vältämme tarkkoja määritelmiä, mutta olennaista on että et loukkaa kumppaniasi osallistumalla tapahtumaan etkä anna deitin yhteydessä mielikuvaa että olet vapaa jos et oikeasti ole.
 • Toivot löytäväsi parisuhteen.

Mikä on pikadeitti?

 • Osallistujat keskustelevat pareittain muutaman minuutin kerrallaan. Tilaisuuden jälkeen kukin saa tiedon siitä onko joku tai useampi osallistujista kiinnostunut tapaamaan hänet uudestaan deitin merkeissä.
 • Kiinnostusta tai sen puutetta ei ilmaista parikeskustelun yhteydessä, vaan keskustelujen jälkeen tilaisuuden järjestäjille annetaan tieto kiinnostuksen kohteista ja he välittävät sen eteenpäin.
 • Ihmiset ovat hyvin erilaisia sen suhteen miten nopeasti kykenee tunnistamaan henkilön jonka kanssa haluaa seurustella, joten on kohtuutonta odottaa että muutamassa minuutissa pitäisi päättää onko tässä tuleva elämänkumppani. Ennemminkin kyse on siitä että päätetään kenen kanssa olisi kiva käydä kahvilla ja sellaisia henkilöitä voi aivan hyvin olla useita paikalla samana iltana. Kiinnostuksen ilmaus ei ole lupaus ikuisesta rakkaudesta eikä kiinnostusta useaa eri henkilöä kohtaan ole syytä pitää loukkauksena.
 • Vastausvelvollisuutta kiinnostuksen osoitukseen ei ole.

Mitä hyviä puolia on pikadeitissä?

 • Tapaat toisen heti "livenä", mikä antaa erilaisen vaikutelman kuin muulla tavalla tutustuminen.
 • Sinun ei tarvitse arvailla kuka osallistujista on sinkku ja etsii seuraa tai kuka on kiinnostunut pitkäaikaisesta suhteesta. Tilaisuuteen osallistuminen kertoo jo nämä asiat, myös sinusta itsestäsi.
 • Sinun ei tarvitse miettiä kenen kanssa voi mennä juttelemaan ja millä avausrepliikillä, koska kaikki juttelevat kaikkien kanssa.
 • Kiinnostusta tai sen puutetta ei kerrota toiselle suoraan, vaan tilaisuuden järjestäjille, joten juttutuokion päättäminen on mutkattomampaa kuin muunlaisessa deitissä.
 • Tapaat tilaisuudessa monta ihmistä, mikä parantaa mahdollisuuksia kiinnostavan ihmisen kohtaamiseen.
 • Ympäristö on päihteetön.

Mitä erityispiirteitä on Helsinki Pride 2019 -pikadeitissä?

 • Samaa sukupuolta olevien deitissä naiset juttelevat vain naisten kanssa ja miehet vain miesten kanssa. Kaikkien sukupuolten deitissä keskustelukumppani voi olla mitä sukupuolta tahansa. Käytännön syistä kaikki kolme deittiä järjestetään samaan aikaan. Osallistujat määrittelevät itse sen mihin kolmesta deitistä osallistuvat.
 • Osallistujia ei ryhmitellä iän perusteella eli keskustelukumppaneita on monen ikäisiä.
 • Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Ole kuitenkin ajoissa paikalla, koska deittikeskustelujen alkamisen jälkeen mukaan ei enää pääse.
 • Tilaisuuden järjestäjät eivät kontrolloi sitä kenestä kukin on kiinnostunut, vaan tarjoavat mahdollisuuden ohjattuun kumppaniehdokkaiden tapaamiseen ja luontevaan tapaan ilmaista kiinnostus toista kohtaan. Joskus pikadeiteissä järjestäjät välittävät tiedon kiinnostuksesta eteenpäin vain jos se on molemminpuolista, mutta tällä kertaa näin ei ole.
 • Osallistujia voi olla eri puolilta Suomea ja kauempaakin, koska Helsinkiin tulee paljon pride-matkailijoita. On siis mahdollisuus tavata myös sellaisia ihmisiä jotka eivät usein käy Helsingissä.

Pikaohjeet osallistujille:

 1. Ilmoittaudu. Saat osallistujanumeron, nimilapun ja muistiinpanolomakkeen. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, mutta ole ajoissa paikalla.
 2. Rentoudu, odota ja kuuntele. Kun kaikki ovat saapuneet, järjestäjät kertovat tilaisuuden kulusta ja antavat ohjeita.
 3. Infon jälkeen järjestäydytään pöytien ääreen ja aloitetaan keskustelut. Jokainen keskustelee vuorotellen jokaisen samassa pöytärivissä olevan kanssa. Järjestäjien äänimerkistä vaihdetaan keskustelukumppania siirtymällä yksi pykälä myötäpäivään.
 4. Keskustelujen päätteeksi täytä yhteystietolaput ja anna ne järjestäjille. Kun olet keskustellut kaikkien kanssa, saat yhteystietolappuja. Täytä niin monta yhteystietolappua kuin haluat, yksi jokaista sellaista henkilöä varten johon haluat ottaa yhteyttä.
 5. Lopuksi saat oman kirjekuoresi, jossa ovat sinulle jätetyt yhteystiedot.

Lisää ohjeita:

 • Keskustelunaiheiden on hyvä olla sellaisia että niistä on helppo puhua lyhyesti (esim. mitä viikolla on tapahtunut, mihin pride-tapahtumiin olet osallistunut, mitä harrastat, onko sinulla lemmikkejä, missä maissa olet käynyt, ...), koska aikaa on vähän. Jos päädytte jatkodeitille, teillä on hyvää aikaa keskustella perusteellisemmin. Keskustella voi mistä tahansa eikä sillä tarvitse olla mitään tekemistä tapahtuman teeman kanssa. Jos esim. keskustelet ennestään tutun henkilön kanssa voitte toki puhua siitä mistä muulloinkin.
 • Älä utele toisen henkilökohtaisista asioista, koska et voi tietää mikä kenenkin kohdalla on arkaluontoinen asia. Voit kertoa itsestäsi jos haluat ja tiedät rajasi, mutta älä oleta toisen kertovan itsestään samoja asioita.
 • Ole kohtelias. On lähes varmaa että vastaan tulee myös ihmisiä joista et ole lainkaan kiinnostunut, mutta se ei ole teidän kummankaan vika, vaan kuuluu tilaisuuden luonteeseen. Vaikka itselläsi olisi huono päivä, älä pilaa toisen deittiä olemalla töykeä.
 • Ole oma itsesi, koska parisuhdetta olet etsimässä juuri sinä eikä se henkilö joka haluaisit olla. Kun et esitä muuta kuin olet, niin toinen saa sinusta aidomman kuvan ja mahdollisella suhteella on vankempi pohja.
 • Muista että tilaisuuden luonteeseen kuuluu se että kiinnostusta ei ilmaista suoraan toiselle. Anna toisen rauhassa sulatella tapaamistanne ja keskittyä muihinkin tapaamisiin. Jos olet omasta puolestasi varma kiinnostuksestasi, kirjoita se yhteystietolapulle jonka toinen saa tilaisuuden jälkeen.
 • Täytä mieluummin liikaa yhteystietolappuja kuin liian vähän. Kaikissa meissä on vikoja ja täydellistä ihmistä tuskin löydät, mutta jospa löytäisit kiinnostavan ihmisen jonka huonotkin puolet kenties voisit hyväksyä ja joka hyväksyisi sinun huonot puolesi.
 • Vaikka elämänkumppanin etsintä voi olla vakava asia ja sinulla ehkä on jo pitkä taival etsintää takana, ota tilaisuuteen mukaan hiukan leikkimieltä, koska se auttaa sekä sinua että toisia suhtautumaan rennosti itse tapaamisiin ja siihen kun avaat tilaisuuden lopuksi kirjekuoresi, olipa siellä sitten kiinnostuneiden yhteystietoja tai ei.
 • Älä menetä toivoasi, vaikka tällä kertaa saisit tyhjän kuoren. Tilaisuutesi voi olla silti onnistunut jos olet itse ilmaissut kiinnostuksesi, koska silloin olet tehnyt voitavasi ja toinen voi halutessaan ottaa sinuun yhteyttä. Sitä paitsi näissä asioissa ei lasketa onnistumisprosentteja, vaan sekin voi riittää jos yksi tapaaminen tuhannesta onnistuu. Vaikka kiinnostavia ihmisiä olisi paljon, sinähän olet etsimässä vain yhtä ihmistä...