keskiviikko, 30 lokakuu 2019 15:44

Yhdistyksen syyskuulumisia

Tiedote 5/2019
 
Sateenkaariyhdistys Malkuksen syyskokous pidetään lauantaina 16.11.2019 klo 13.00  Tampereella yhdistyksen toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E (Maa- ja metsätalo). Kokouksessa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä toiminnantarkastajat vuodelle 2020. Lisäksi kokouksessa hyväksytään vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Ennen syyskokousta samassa paikassa pidetään avoin hallituksen kokous klo 12.00. Yhdistyksen jäsenille tullaan lähettämään sähköpostitse erillinen kokouskutsu.
 
Taakasta voimavaraksi –hankkeessa on käynnistetty yhteistyö Depolarize-hankkeen ja Espoon ja Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa sateenkaari-ihmiset nykyistä paremmin huomioivan toimintamallin luomiseksi. Yhteistyöstä saatuja kokemuksia tarjotaan hyödynnettäviksi muillekin seurakunnille. Muutenkin Taakasta voimavaraksi –hanke tekee monipuolista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Lisäksi hankkeen toimintaan kuuluu mm. koulutusta, koulutusmateriaalien ja kokemuspuhujavideoiden tekoa ja opinnäytetöiden tukemista. Koko ajan etsitään myös monenlaisia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita, mm. järjestämään hengellistä, henkistä tai elämänkatsomuksellista vertaistoimintaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Hankkeen kuulumisia voi seurata sen blogin , Facebook-sivun ja Instagram-tilin kautta.
 
Taakasta voimavaraksi –hanke julkaisi toukokuussa verkkokyselyn, jolla kerättiin ihmisten kokemuksia Suomen evankelisluterilaisen kirkon perheasiain neuvottelukeskuksista. Kyselyn tuloksia on julkaistu Taakasta voimavaraksi –hankkeen blogissa .
 
Syksyllä 2019 hanke on julkaissut ryhmätoimintakyselyn, jolla kartoitetaan ihmisten kokemuksia sateenkaari-ihmisille suunnattujen hengellisten / elämänkatsomuksellisten ryhmien toiminnasta ja ehdotuksia ryhmien toiminnan kehittämiseksi. Kyselyn tuloksista julkaistaan myöhemmin yleisluontoinen yhteenveto. Ryhmäkohtaisia tietoja ei julkaista. Tähän käytäntöön on päädytty ryhmien ja osallistujien tietosuojan turvaamiseksi.
 
Syksyn perinteinen Malkus -leiri  pidettiin 13.-15.9.2019 edellisten vuosien tapaan  Rantalahden leirikeskuksessa  Janakkalassa. Leirin teemana oli "Metsän syvä hengitys" ja leirille osallistui 34 henkeä. Seuraava Malkus-leiri pidetään samassa paikassa 11.-13.9.2020.
 
Sateenkaariyhdistys Malkuksen ylläpitämä malkus.fi-verkkosivusto on siirretty uudelle tekniselle alustalle, mistä johtuen sivuston ulkoasu on muuttunut. Myös sivuston toiminnallisuuteen on tullut muutoksia (sivusto ei esim.. enää toimi Internet Explorer -selaimella). Sivustolle tehdään syksyn ja talven aikana vielä lisämuutoksia. Muutostoiveista voi kertoa esim. yhteydenottolomakkeella .
 
Malkus.fi-sivuston tapahtumakalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Ensisijaisesti kalenteriin lisätään tilaisuuksia jotka sivuavat sekä sateenkaariasioita että hengellisyyttä. Jonkin verran sinne lisätään myös muita yksittäisiä tilaisuuksia, joiden arvellaan kiinnostavan hengellisistä, uskonnollisista tai elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneita sateenkaari-ihmisiä. Käytännön syistä kalenterissa näytettävien tilaisuuksien määrä on rajallinen, joten kalenteriin voidaan lisätä vain rajoitettu määrä kohderyhmään kuulumattomia tilaisuuksia. Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .