tiistai, 16 helmikuu 2021 17:40

Yhdistyksen kevätkuulumisia ja jäsenasiaa

Tiedote 1 / 2021

 

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 15.12.2020 Tampereella yhdistyksen toimistolla. Myös etäosallistuminen kokoukseen oli mahdollista. Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksun suuruudesta, hyväksyttiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin vuodelle 2021 hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin sääntömuutos, joka mahdollistaa etäosallistumisen kokouksiin myös muulloin kuin poikkeuslain aikana.

 

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Johan Brandt till Grevnäs. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin toimikauttaan jatkavien Riku Karppisen, Leena Lampelan ja Heidi Lehtosen lisäksi Elena Alakomi, Jan Edström ja Jouni Heikkilä. Varajäseniksi valittiin Kia Kinnunen, Saga Lydén ja Mikael Suikkanen. Vuoden 2021 puolella uusi hallitus järjestäytyi siten, että yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Leena Lampela ja sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi Riku Karppinen.

 

Vuoden 2021 jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan, eli perusjäsenmaksu on 15 euroa. Työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden jäsenmaksu on 10 euroa. Myös kannatusjäsenmaksut (henkilöt 50 euroa, yhteisöt 100 euroa) pidettiin ennallaan. Yhdistyksen jäsenille on lähetetty vuoden 2021 jäsenmaksulasku. Linkki sähköisen jäsenkortin lataamista varten lähetetään automaattisesti, kun lasku on maksettu. Erillisestä pyynnöstä voidaan lähettää myös muovinen jäsenkortti.

Syyskokouksen hyväksymän vuoden 2021 toimintasuunnitelman mukaan toiminnassa keskitytään erityisesti verkkotoiminnan ja etäosallistumisen kehittämiseen sekä yhdistyksen kolmivuotisen (2018–2020) Taakasta voimavaraksi -hankkeen myötä syntyneen toiminnan jatkuvuuden varmistamiseen. Hanke ei ole saamassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) joulukuussa julkaiseman avustusehdotuksen mukaan rahoitusta lisävuodelle. Aiemmin saatua rahoitusta on kuitenkin jäljellä sen verran, että hankkeen toiminta jatkuu normaalisti maaliskuun 2021 loppuun asti. Lisäksi yhdistys on hakenut tammikuun 2021 haussa STEA:lta rahoitusta uudelle kolmivuotiselle hankkeelle.

 

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria, jossa pyritään tiedottamaan kattavasti hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Jos kalenterista puuttuu jokin tapahtuma, joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

 

Muita tiedotuksia:

 

  • Vuonna 2019 ilmestynyt kirja Taantuvan tasa-arvon kirkko (200 s., Anni Tsokkinen toim.) on saanut syyskuussa 2020 Suomen evankelisluterilaisen kirkon Kirkkohallituksen myöntämän Kirkon tasa-arvopalkinnon. Kirja on kirjoituskokoelma tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa. Palkintosumman 5 000 euroa kirjan toimituskunta on päättänyt lahjoittaa puoliksi Sateenkaariyhdistys Malkukselle ja Kirkon Ulkomaanavun hankkeelle Nepalissa. Perusteluna on se, että rahat halutaan lahjoittaa työhön, jossa toteutuu yksi palkinnon myöntämisen keskeisistä perusteista: ’erityisesti niiden tukeminen, jotka eniten kärsivät epätasa-arvosta ja sen seurauksista’.

 

  • Marraskuussa 2020 on ilmestynyt kirja Yhteyden rakentajat - Kohti kaikille avointa kirkkoa, joka kertoo seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemasta Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa ja muutenkin suomalaisessa yhteiskunnassa yli 50 vuoden ajanjaksolla 1960-luvun lopulta vuoteen 2020. Kirjan kirjoittaja Kaisa Raittila sai joulukuussa Kotimaa-säätiön jakaman Kotimaan uskontojournalismipalkinnon osin tuoreesta Yhteyden rakentajat –kirjastaan ja osin tunnustuksena pitkäaikaisesta kirjoitustyöskentelystään sorrettujen ryhmien ja avaramman kirkon puolesta.

 

  • Äskettäin perustettu Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran verkossa Zoom-alustalla torstaina 11.2.2021. Zoom-kokoontumiset jatkuvat parillisten viikkojen torstaisin klo 18.00–20.00 (ilmoittautuminen etukäteen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Ryhmä on osa Oulun Setan toimintaa, ja se järjestetään yhteistyössä Sateenkaariyhdistys Malkuksen, Tuiran seurakunnan ja Oulun seurakuntien oppilaitostyön kanssa.

 

  • Syksyn perinteinen Malkus-leiri pidetään 10.–12.9.2021 Kangasalla Ilkon kurssikeskuksessa. Leiri on järjestetty Ilkossa aiemmin vuosina 1996 ja 2002. Vuodesta 2005 alkaen leiripaikkana toiminut Rantalahden leirikeskus Janakkalassa on tänä vuonna remontissa, mikä on välitön syy leiripaikan vaihtoon. Lisätietoja leiristä julkaistaan viimeistään kesäkuussa 2021.