Sateenkaariyhdistys Malkus ry 

Sateenkaariyhdistys Malkus ry 


|
|
|

Helsinki


Helsingin Malkus-ryhmä

Helsingin Malkus-ryhmä on keskusteluryhmä hengellisistä, uskonnollisista ja elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneille. Ryhmässä käy sekä erilaisiin kristillisiin uskonsuuntiin että muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä ja myös mihinkään uskontokuntaan kuulumattomia. Yhteistä oppia tai valmiita vastauksia kysymyksiin ei ole. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin ja jokaisen vakaumusta pyritään kunnioittamaan. Tavoitteena on, että kukin voi rakentaa maailmankuvaansa ja minäkuvaansa rauhassa ja ilman painostusta. Ryhmässä puhutaan sekä syvällisiä että kepeämpiä asioita. Yleensä keskustelun pohjana on ennalta sovittu teema, mutta teemattomiakin iltoja on. On tärkeää voida vaihtaa rauhassa kuulumisia teemalla tai ei. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella parillisten viikkojen perjantaisin klo 19.00. Kokoontumispaikkana on Setan toimisto (Pasilanraitio 5, 2. krs). Kokoontumisten päivämäärät ja kunkin kokoontumiskerran teema on ilmoitettu kalenterissa .

Ryhmä on perustettu jo vuonna 1980. Vuodesta 1991 alkaen se oli Helsingin seudun Setan (eli HeSetan) ryhmä, mutta HeSetan 24.1.2019 tekemän päätöksen mukaan em. päivästä alkaen se ei enää kuulu HeSetaan.


Helsingin Malkus-raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu kahden viikon välein torstaisin klo 19.00-21.00 Alppilan kirkon pienessä salissa (Kotkankatu 2). Piirissä luetaan Raamattua ja keskustellaan tekstin nostamista kysymyksistä. Piirillä ei ole oikeaa raamatunkäännöstä eikä oikeaa oppia. Oma Raamattu kannattaa ottaa mukaan, mutta ilmankin pärjää. Huom! Sisäänpääsykäytäntöjen vuoksi paikalla on hyvä olla viimeistään klo 19.00. Kokoontumisten päivämäärät on ilmoitettu kalenterissa .

Ryhmä oli aiemmin Helsingin seudun Setan (eli HeSetan) ryhmä, mutta HeSetan 24.1.2019 tekemän päätöksen mukaan em. päivästä alkaen se ei enää kuulu HeSetaan.


Helsingin sateenkaarimessu

Helsingin sateenkaarimessu järjestetään noin kerran kuussa Alppilan kirkossa (Kotkankatu 2). Messut ovat osa evankelisluterilaisen Kallion seurakunnan sateenkaarityötä ja ne noudattavat useimmiten luterilaista kaavaa. Helsinki Priden aikaan pidetään Pride-messu Kallion kirkossa. Ruotsinkielinen sateenkaarimessu puolestaan järjestetään kerran vuodessa Regnbågshelgen-tapahtuman aikana.

Messu jossa vain veisuu on ankaraa - Helsingin sateenkaarimessun historiaa


Helsingin Rahab-jumalanpalvelukset

Rahab-tuki ry järjestää hlbti-ystävällisiä karismaattiskristillisiä Rahab-jumalanpalveluksia Helsingissä Alppilan kirkossa noin joka toinen kuukausi. Lisätietoja Rahab-tuki ry:n verkkosivuilta.


Helsingin parisuhderyhmät

Helsingin seurakuntayhtymä järjestää Yhteinen elämämme -nimisiä parisuhderyhmiä samaa sukupuolta oleville pareille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Henna-Mari Kettusaari ( 09-23402355 tai hkettusaari@evl.fi ).


  •  

     

  • image

  • 1