tiistai, 17 tammikuu 2023 16:14

Yhdistyksen ja Voimavaraksi-hankkeen kuulumisia vuoden 2023 alusta

Tiedote 1 / 2023

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 30.11.2022 Tampereella yhdistyksen toimistolla. Myös etäosallistuminen Zoom-etäyhteysohjelmalla oli mahdollista. Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksun suuruudesta ja hyväksyttiin vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä strategia ja viestintäsuunnitelma vuosille 2023-2027. Kokouksessa myös valittiin vuodelle 2023 hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Saga Lydén ja hallituksen varsinaisina jäseninä Johan Brandt till Grevnäs ja Hanna Kuparinen. Kokouksessa hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin lisäksi Elena Alakomi, Jouni Heikkilä ja Iiris Lehto. Varajäseniksi valittiin Jan Edström, Mikko Nygrén ja Leena Vorne. Vuoden 2023 puolella uusi hallitus järjestäytyi siten, että yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Hanna Kuparinen ja sihteeriksi Mikko Nygrén. Yhdistyksen taloudenhoitajana jatkaa Leena Vorne. Ennen järjestäytymiskokousta hallituspaikastaan luopuneen Heidi Lehtosen tilalle valitaan hallitukseen uusi varsinainen jäsen vuoden 2023 kevätkokouksessa.

Vuoden 2023 jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan. Perusjäsenmaksu on 15 euroa ja työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden jäsenmaksu 10 euroa. Myös kannatusjäsenmaksut (henkilöt 50 euroa, yhteisöt 100 euroa) pidettiin ennallaan.

Syyskokouksen hyväksymän vuoden 2023 toimintasuunnitelman mukaan toiminnassa panostetaan edelleen erityisesti verkkotoiminnan ja etäosallistumisen kehittämiseen. Suurin osa yhdistyksen toiminnasta tapahtuu vuosina 2022-2024 STEA-rahoitusta saavan hengellisten ja hengellisissä yhteisöissä elävien sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävän Voimavaraksi-hankkeen puitteissa.

Voimavaraksi-hankkeen työntekijöihin voi kuka tahansa ottaa yhteyttä joko sähköpostitse (osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai soittamalla hankkeen puhelinpäivystykseen päivystysaikoina. Päivystysnumeroon 045 7835 8220 voi soittaa tiistaisin klo 13-14 (suomeksi, ruotsiksi, englanniksi) ja torstaisin klo 17-18 (suomeksi) missä tahansa sateenkaari-identiteettiin ja hengellisyyteen liittyvässä asiassa. Hankkeen verkkosivuston Tapahtumat-sivulta löytyy tietoa lukuisista erityyppisistä verkossa tapahtuvista vertaisryhmätapaamisista sekä chat- että videomuodossa, samoin kuin kaveripikadeiteistä ja joistakin live-tapahtumista. Käyttäjätunnuksen hankkimalla pääsee myös hyödyntämään sisäänkirjautumisen vaatimia verkkopalveluja. Lisäksi hankkeen verkkosivustolla on vapaasti ladattavissa hengelliseen sateenkaariväkeen liittyvää tutkimus- ja koulutusmateriaalia. Tietoa sateenkaariasioista ja tilaajan tarpeet huomioivia koulutustilaisuuksia on tarjolla myös seurakunnille ja uskonnollisille yhteisöille. Hanke julkaisee lähiaikoina verkkokurssin uskonyhteisöjen käyttöön. Kurssimateriaali valmentaa uskonyhteisöjen vastuunkantajia sateenkaari-ihmisten kunnioittavaan kohtaamiseen. Hankkeella on verkkosivujen ohella Facebook-, Instagram- ja TikTok-tilit.

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria, jossa pyritään tiedottamaan kattavasti eri tahojen järjestämistä hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Kalenteriin merkittyjen tapahtumien tiedot voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, joten ne kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaan osallistumista mahdollisuuksien mukaan suoraan tapahtumanjärjestäjältä (esim. kalenteritapahtumassa olevan linkin kautta). Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Sateenkaariyhdistys Malkuksen osoitteita verkossa:

 

Voimavaraksi-hankkeen osoitteita verkossa:

 

Voimavaraksi-hankkeen yhteystiedot:

  • Puhelinpäivystysnumero: 045 7835 8220  (ti klo 13-14 ja to klo 17-18)
  • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
  • Hankepäällikkö Hanna-Leena Autio (050 322 9499 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
  • Hankekoordinaattori Riku Karppinen (050 339 9009 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)