tiistai, 23 tammikuu 2024 21:34

Uusi hallitus ja uusi hankekoordinaattori

Tiedote 1 / 2024

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 2.12.2023 Tampereella yhdistyksen toimistolla. Myös etäosallistuminen Zoom-etäyhteysohjelmalla oli mahdollista. Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksun suuruudesta ja hyväksyttiin vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Kokouksessa myös valittiin yhdistykselle puheenjohtaja, osa hallituksen jäsenistä ja tilintarkastajat.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuosille 2024-2025 valittiin Hanna Kuparinen. Hallituksen varsinaisina jäseninä vuonna 2024 jatkavien Elena Alakomin, Jouni Heikkilän ja Iiris Lehdon lisäksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi vuosille 2024-2025 valittiin Johan Brandt till Grevnäs, Saga Lydén ja Mikko Nygrén. Varajäseniksi valittiin Jan Edström, Inkeri Kinnunen ja Leena Vorne. Vuoden 2024 puolella uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Saga Lydén. Sihteerinä jatkaa Mikko Nygrén ja taloudenhoitajana Leena Vorne.

Vuoden 2024 jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan. Perusjäsenmaksu on 15 euroa ja työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden jäsenmaksu 10 euroa. Myös kannatusjäsenmaksut (henkilöt 50 euroa, yhteisöt 100 euroa) pidettiin ennallaan.

Syyskokouksen hyväksymän vuoden 2024 toimintasuunnitelman mukaan toiminnassa panostetaan edelleen erityisesti verkkotoiminnan ja etäosallistumisen kehittämiseen. Suurin osa yhdistyksen toiminnasta tapahtuu vuosina 2022-2024 STEA-rahoitusta saavan hengellisten ja hengellisissä yhteisöissä elävien sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävän Voimavaraksi –hankkeen puitteissa.

Voimavaraksi-hankkeessa uutena työntekijänä hankekoordinaattorin nimikkeellä on 15.1.2024 aloittanut Maria Vihlman. Maria on aiemmin työskennellyt mm. Sexpo-säätiöllä ja hänen monipuoliseen koulutustaustaansa kuuluvat tutkinnot yhteiskuntatieteestä, uskontotieteestä ja diakoniasta. Hän on myös auktorisoitu kliininen seksologi ja seksuaaliterapeutti. Hankkeessa hänen työnkuvansa on vielä muotoutumassa, mutta siihen kuuluvat mm. vertaistoiminnan koordinointi ja ryhmien ohjaaminen, joita aiemmin hoiti 1.2.2024 lyhyempään työaikaan siirtyvä Riku Karppinen. Riku jatkaa edelleen hankekoordinaattorina pääasiassa tekniseen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä.

Voimavaraksi-hanke jatkaa vertais- ja koulutustoiminnan järjestämistä sekä yhteistyötä erilaisten hengellisten ja muiden tahojen kanssa. Koulutuspuolella tarjolla on verkkokurssi sekä suomeksi että ruotsiksi ja hengelliseen sateenkaariväkeen liittyvää tutkimus- ja koulutusmateriaalia , kuin myös erilaisille seurakunnille ja uskonnollisille yhteisöille tilaajan tarpeet huomioivia koulutustilaisuuksia . Erityisesti seurakuntia on varten tehty turvallisempi.fi –verkkosivusto, jolta löytyy vapaasti käytettävissä oleva turvallisen toiminnan malliohjeistus ja jonka kautta uskonyhteisöjen työntekijät voivat sitoutua turvallisemmiksi toimijoiksi.

Vertaistoiminnassa on hankkeen verkkosivuston Tapahtumat-sivulta löytyvien lukuisien erityyppisten verkossa tapahtuvien ryhmätapaamisten ohella mahdollisuus keskusteluun Teams-yhteydellä (joko ääni- tai videopuheluna) vertaistukihenkilön kanssa. Hanke myös ylläpitää Discord-alustalla Sateenkaariseurakunta –nimistä verkkoyhteisöä, joka tarjoaa erilaisista hengellisistä suuntauksista tuleville seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville osallistujille anonyymejä vapaamuotoisia keskusteluja ja ohjattuja teemakeskusteluja turvallisessa tilassa. Lisäksi Voimavaraksi-hankkeen työntekijöihin voi kuka tahansa ottaa yhteyttä missä tahansa sateenkaari-identiteettiin ja hengellisyyteen liittyvässä asiassa, joko sähköpostitse tai soittamalla hankkeen puhelinpäivystykseen päivystysaikoina (ks. tiedotteen alaosan yhteystiedot).

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria , jossa pyritään tiedottamaan kattavasti eri tahojen järjestämistä hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Kalenteriin merkittyjen tapahtumien tiedot voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, joten ne kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaan osallistumista mahdollisuuksien mukaan suoraan tapahtumanjärjestäjältä (esim. kalenteritapahtumassa olevan linkin kautta). Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Sateenkaariyhdistys Malkuksen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen yhteystiedot:

  • Puhelinpäivystysnumero: 045 7835 8220 , päivystysajat ti klo 13-14  ja  ke klo 17-18
  • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
  • Hankepäällikkö Hanna-Leena Autio (050 322 9499 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
  • Hankekoordinaattori Maria Vihlman (050 354 9049 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
  • Hankekoordinaattori Riku Karppinen (050 339 9009 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)